SKŁADNIKI:
- 1 kg.ziemniaków
- pęczek rzodkiewki
- pęczek koperku
- plaster szynki konserwowej (grubość 0,5cm)
- 5 jajek
- 2 czerwone cebule
- szczypiorek
- 5 łyżek majonezu
- 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- 10 ziarenek kolorowego pieprzu roztartego w moździerzu
- sól
- ziemniaki gotujemy,studzimy, kroimy na półkrążki,
- rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy na cienkie półplasterki,
- a szynkę w krótkie półsłupki,
- cebulę kroimy w cienkie piórka,
- koperek i szczypiorek drobno siekamy,
- wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy i przyprawiamy,
- ziemniaki,rzodkiewkę, szynkę i cebulę delikatnie mieszamy z sosem, na wierzch kladziemy ósemki jajek, posypujemy koperkiem,szczypiorkiem i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz