SKŁADNIKI:
- 20 dag. boczku wędzonego
- 20 dag. kiełbasy wędzonej
- 2 puszki fasolki (dodałam czerwoną, choć tradycyjnie to biała)
- 2 puszki krojonych pomidorów
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 ogórki kiszone
- 2 łyżki oleju
- sól.pieprz, papryka ostra,3 szt. ziela angielskiego. 1 liść laurowy
WYKONANIE:
- podgrzewamy olej, dodajemy pokrojony w paski boczek i kiełbasę w półkrążkach, smażymy około 10 min.,
- dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, smażymy,
- następnie wkładamy krojone pomidory, pokrojone w słupki ogórki i dusimy około 20 min.,
- dodajemy fasolę z dwóch puszek wraz z zalewą i dusimy razem około 15 min.
- doprawiamy solą,pieprzem i papryką i gotowe.
bardzo lubię i dawno nie robiłam
OdpowiedzUsuń