SKŁADNIKI:
- 4 plastry chudej karkówki
- 15 dag surowego wędzonego boczku
- 1 cebula
- 2 średnie ogórki kiszone
- musztarda ostra do posmarowania mięsa
- przyprawy: sól,pieprz,papryka, majeranek
- olej do smażenia
WYKONANIE:
- karkówkę rozbijamy cienko, mięso smarujemy musztardą, posypujemy przyprawami,
- boczek kroimy w grubsze paski, cebulę w piórka,
- ogórki kroimy wzdłuż na 4 części,
- na przyprawione mięso kładziemy boczek,ogórek i cebulę,
- ciasno zwijamy i zapinamy wykałaczką,
- na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy rolady i pieczemy do rumienienia,
- następnie zmniejszamy gaz i pieczemy do miękkości(w razie potrzeby podlewamy wodą- ja dodałam 3 grzybki suszone, żeby uzyskać jeszcze lepszy sos).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz