niedziela, 2 lutego 2020

Rolady z karkówki

Rolady przyrządzamy na wiele sposobów i z różnych mięs. Dziś chce się z Wami podzielić przepisem na rolady z karkówki. Autorem tego przepisu jest Piotr, tradycyjne przyprawy  wzbogacił o majeranek i dodał mocno wędzony boczek. Rolady są przepyszne, polecam. Ja robię je bardzo często i wszystkim bardzo smakują.
SKŁADNIKI:
  • 4 plastry chudej karkówki
  • 15 dag surowego wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • musztarda ostra do posmarowania mięsa
  • przyprawy: sól,pieprz,papryka, majeranek
  • olej do smażenia
WYKONANIE:
  • karkówkę rozbijamy cienko, mięso smarujemy musztardą, posypujemy przyprawami,
  • boczek kroimy w grubsze paski, cebulę w piórka,
  • ogórki kroimy wzdłuż na 4 części,
  • na przyprawione mięso kładziemy boczek,ogórek i cebulę, 
  • ciasno zwijamy i zapinamy wykałaczką,
  •  na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy rolady i pieczemy do rumienienia,
  • następnie zmniejszamy gaz i pieczemy do miękkości(w razie potrzeby podlewamy wodą- ja dodałam 3 grzybki suszone, żeby uzyskać jeszcze lepszy sos).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz