SKŁADNIKI:
- 3 płaty śledziowe typu matijas
- 2 średnie ziemniaki
- 2 ugotowane marchewki
- 2 cebule szalotki
- 2 średniej wielkości ogórki kiszone
- 1 jabłko
- 2 ugotowane buraczki
Sos:
- 2 łyżki śmietankowego serka białego
- 2 łyżki płaskie musztardy rosyjskiej
- 2 łyżki miodu płynnego
- mała kwaśna śmietana
WYKONANIE:
- śledzie pokroić na centymetrowe kawałki
- ogórki,jabłka,szalotkę,marchewkę oraz zimne ziemniaki pokroić w półkrążki, a buraczki w słupki,
- następnie przygotowujemy sos, łączymy wszystkie produkty , mieszamy do jednolitej masy(konsystencja gęstej śmietany),
- doprawiamy ewentualnie pieprzem,
- pokrojone składniki sałatki mieszamy delikatnie dwoma łyżkami, posypujemy pokrojoną pietruszką i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz