SKŁADNIKI:
- 500g. mascarpone
- 6 żółtek
- 6 łyżek cukru
- 3 łyżki likieru Amaretto
- 1/2 szkl. mocnej kawy
- kakao
WYKONANIE:
- żółtka z cukrem miksować na najwyższych obrotach około 10 min., następnie zmniejszyć obroty i wmiksować do żółtek serek mascarpone,
- ostudzoną kawę zmieszać z likierem,
- biszkopty zanużać na 2 sek. w kawie i układać w naczyniu jeden przy drugim, posmarować 1/2 kremu,
- następnie układamy drugą warstwę biszkoptów i znowu posmarować resztą kremu,
- deser przykrywamy folią i wkładamy na całą noc do lodówki(mój deser wytrzymał w lodówce tylko 1,5 godz.,więc krem nie ściął się wystarczająco, ale był pyszny),
- Tiramisu świetnie będzie wyglądał podany w pucharkach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz