SKŁADNIKI:
- 250g dowolnego makaronu
- 250 dag.mięsa mielonego
- 1/2 papryki czerwonej
- 1 średnia marchewka
- 1 średnia pietruszka
- 250dag. pieczarek
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1 średnia cebula
- 2 łyżki masła klarowanego
- sól, pieprz
WYKONANIE:
- makaron ugotować aldente,
- mięso przesmażyć na łyżce masła z pokrojoną w kostkę cebulą, doprawić solą i pieprzem, przełożyć do miseczki,
- na tym samym tłuszczu udusić pokrojoną w słupki marchewkę i pietruszkę oraz pomidory(w razie potrzeby podlać bulionem np.drobiowym lub warzywnym), po 10 min. dołożyć pokrojone pieczarki oraz paprykę, dusić razem jeszcze 5 min.,warzywa muszą być aldente,
- dodać makaron, wymieszać, smażyć jeszcze około 5 min. i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz