Zupa krem,to szybkie i sycące danie. Kolorowe, smaczne,zdrowe i pożywne. To doskonały pomysł na prosty obiad każdego dnia. Co bardzo ważne, są lekkostrawne i niskokaloryczne.
Ten krem jest z dodatkiem wędzonego łososia,którego bardzo lubię zarówno w sałatkach jak i innych daniach.
Porcja przeznaczona jest dla 4 osób.
- 500 ml mleka
- 250ml śmietany 18% tłuszczu śłodkiej
- 70g koncentratu pomidorowego
- 1-2 kostki bulionu warzywnego
- 100g ziemniaków, ugotowanych
- 80g +20g łososia wędzonego
- 2 łodyżki koperku świeżego ,tylko liście
WYKONANIE:
- do garnka wlać mleko, dodać śmietanę,koncentrat pomidorowy, kostki bulionu warzywnego i ziemniaki pokrojone w kostkę , zblędować, gotować 8 min.
- dodać wędzonego łososia pokrojonego na kawałki (80g) i koperek, gotować około 2-3 min,
- 20g łososia pokroić w cienkie paski i włożyć do zupy,
- zupę podawać w bulionówkach, można posypać grubo mielonym pieprzem, posypać odrobiną koperku, położyć paseczek łososia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz